fbpx Skip to content
Zonnepanelen
Zonnepanelen

Zakelijk

Heeft u een hoofdaansluiting gelijk aan of kleiner dan 3 x 80A? Dan valt u onder kleinverbruik en zijn interessante rendementen haalbaar, met een investering in zonnepanelen. Grotere aansluitingen vallen onder grootverbruik.

Salderingsregeling

Voor veel bedrijven is zonnestroom al goedkoper dan grijze stroom. Dankzij de salderingsregeling in combinatie met verschillende fiscale aftrekmogelijkheden kunnen bedrijven hun investering snel terugverdienen. U kunt tot 83,5% rechtstreeks van uw winst aftrekken en daarnaast regulair afschrijven over 5 jaar. In de praktijk betekent dit dat de fiscus tot 95% meebetaalt, afhankelijk van uw belastingdruk.

Voor wie zijn zonnepanelen zakelijk interessant?

– Bedrijven met een verbruik van 20.000 tot 50.000 kWh per jaar.
– Bedrijven die winst maken en investeringsruimte hebben.
– Voor een VOF, eenmanszaak of maatschap zijn zonnepanelen extra interessant.

Bij optimale benutting van alle faciliteiten zijn zeer interessante rendementen haalbaar.

Heeft u een aansluiting van  meer dan 3 x 80A? Dan valt u onder de grootverbruik en kan u gebruik maken van SDE++ subsidie. DE SDE++ subsidie (Stimuleringsregeling Duurzame Energie Productie) is een subsidie opgesteld om de productie van duurzame energie te stimuleren, waaronder ook de installatie van zonnepanelen valt. Vrijwel elk bedrijf, instelling of (non-profit) organisatie is in staat om duurzame energie op te wekken en kan dus gebruikmaken van de voordelen van de SDE+ subsidie.

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn?

Asbest laten verwijderen en zonnepanelen plaatsen

Het is al langere tijd bekend dat asbest slecht is voor de bevolking. Daarom is het van groot belang om het asbest van uw woning te laten verwijderen. Hiernaast maken verzekeringsmaatschappijen het steeds moeilijker om daken met asbest te verzekeren. Mocht u nog asbest op uw woning, stal of loods hebben, dan is handig om dit te laten verwijderen. Dit valt goed te combineren met het plaatsen van de zonnepanelen.