Neem contact op

Heeft u nog vragen over zonnepanelen, het installeren daarvan of bent u een bestaande klant en denkt u dat er onderhoud nodig is? Neem dan vooral contact met ons op. Ons team staat u graag te woord.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Kennisbank

Veelgestelde vragen

Zonnepanelen

Hoe werkt een zonnepaneel?
U bent misschien wel op de hoogte dat een zonnepaneel uit zonnecellen bestaat. De zonnecellen zijn gemaakt van materiaal dat alleen stroom geleidt als er licht op valt. Zodra de zon schijnt op het zonnepaneel, dan ontstaat er een positieve lading boven op de zonnepanelen. Onder de zonnepanelen ontstaat een negatieve lading. Hierdoor ontstaat de zogenoemde gelijkstroom. De gelijkstroom wordt door middel van de omvormer omgezet naar de stroom die wij kennen namelijk de wisselstroom. Hierdoor kunt u stroom gebruiken voor uw woning.
Wanneer u over een geschikt dak beschikt zijn zonnepanelen zeer rendabel. Zo is het rendement op zonnepanelen een stuk hoger dan op dat van de meeste andere investeringen. Hoe hoog dit rendement precies is hangt af van uw dakpositie en natuurlijk de kwaliteit van de producten die u kiest. Onze specialisten kijken graag met u mee welke rendement er voor u behaald kan worden.
Wekken zonnepanelen stroom op ook als de zon niet schijnt? 
In Nederland is het aantal zonuren per jaar natuurlijk niet zo hoog als dat van landen in Zuid-Europa. Dit houdt echter niet in dat zonnepanelen in ons land niet rendabel zijn. Er wordt namelijk ook stroom opgewekt als het bewolkt is. Er zijn namelijk zonnepanelen die gefilterd zonlicht omzetten in energie. Het zorgt er dus ook voor dat u tijdens bewolkte dagen energie opwekt.
Zijn zonnepanelen goed voor het milieu?
Er gaan verhalen rond dat zonnepanelen slecht zijn voor het milieu. Het tegengestelde is echter waar. Zonnepanelen zijn namelijk erg goed voor het milieu. Door de aanleg van zonnepanelen op uw dak krijgt u als het ware uw eigen groene stroomfabriekje op uw dak.  Hierdoor hoeft u minder/ of zelfs helemaal geen gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Het is dus niet alleen maar een duurzaam idee maar ook een idee om CO2 uitstoot tegen te gaan.
Welk effect hebben zonnepanelen op de waarde van mijn woning? 
De aanleg van zonnepanelen hebben een positieve werking op de waarde van uw woning. De aanleg van zonnepanelen zorgt namelijk voor een verbeterd energielabel. Een goed energielabel van een woning maakt het aantrekkelijk voor toekomstige kopers. Het energielabel heeft namelijk directe invloed op de maandlasten die bij de woning horen. Zonnepanelen gaan overigens in de meeste gevallen ook 25 jaar mee. Hierdoor hebben de kopers van uw woning hier ook nog lang profijt van.

Energierekening

Hoe wordt de stroom die u terug levert verrekend met uw energierekening? 
Wanneer u te veel stroom opwekt en deze dus niet zelf verbruikt, wordt deze stroom terug geleverd aan het energienet. Uw energieleverancier betaalt u dezelfde prijs als u betaalt voor uw eigen energie. Wanneer u in totaal meer stroom terug levert als dat u opwekt, dan krijgt u hier een terugleveringsvergoeding voor.
Moet ik mezelf aanmelden bij de Energieleverancier? 
U kunt dit zelf doen of wij kunnen dit voor u doen. Wie bieden de optie bij iedere offerte om dit voor u te doen voor een meerprijs van €15,00.
Hoe werkt het met salderen? 
In april 2019 kondigde de regering aan dat eigenaren van zonnepanelen de huidige salderingsregeling tot eind 2022 kunnen behouden. Recentelijk is bevestigd dat deze regeling in ieder geval tot 2025 blijft bestaan. Na 2025 zal de regeling geleidelijk worden afgebouwd en uiteindelijk in 2031 volledig eindigen. De positieve ontvangst van dit nieuws door milieuorganisaties en consumenten weerspiegelt de financiële aantrekkelijkheid van de regeling. Dit verlengde tijdsbestek stimuleert de Nederlandse bevolking om langer te profiteren van zonne-energie. Pas in 2031 zal de salderingsregeling volledig worden afgebouwd.

Omvormer

Wat doet de omvormer?
Vanaf de zonnepanelen loopt een kabel naar de omvormer, een toestel dat gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom. Deze wisselstroom wordt vervolgens naar de meterkast geleid, waardoor de elektrische apparaten in huis van stroom worden voorzien. De omvormer heeft de afmetingen van twee grote schoenendozen. Tijdens de dag, wanneer de zonnepanelen energie opwekken, is de omvormer actief en werkt hij. 's Nachts, wanneer de zonnepanelen niet actief zijn, schakelt de omvormer zichzelf uit en is deze volledig stil. Het apparaat produceert een licht zoemend geluid wanneer het actief is. Om de warmte af te voeren, is het belangrijk de omvormer te plaatsen op een locatie met voldoende ruimte voor luchtcirculatie.
Waar komt de omvormer te hangen in mijn woning? 
In de meeste gevallen zullen onze installateurs ervoor kiezen om de omvormer te installeren op uw zolder. Het is ook mogelijk dat uw omvormer in de garage of in uw kelder geplaatst wordt. De installateurs kijken altijd naar de meest geschikte plek. Dit is meestal de plek met de meeste ruimte om de omvormer, zodat de warmte rondom het apparaat weg kan. De plaatsing van de omvormer gebeurt altijd in overleg met u.
Hoe lever ik stroom terug aan het energienetwerk?
Wanneer u stroom opwekt met uw zonnepanelen dan is deze stroom in eerste instantie voor uw eigen gebruik. In sommige gevallen kan het voorkomen dat u meer stroom opwekt dan u verbruikt. In dit geval wordt de te veel opgewekte stroom terug geleverd aan het energienetwerk. Het terug leveren gebeurt door middel van de elektriciteitsmeter. Voor deze terug geleverde stroom krijgt u een x bedrag per opgewekte kWh. Het bedrag wordt vervolgens verrekend met uw daadwerkelijk verbruikte stroom.

Meterkast

Hoe weet ik of mijn meterkast geschikt is? 
Wij komen van tevoren altijd langs voor een technische schouw om de meterkast te inspecteren. Mocht u op de voorhand erg veel twijfels hebben kunt u altijd een foto sturen. Zo kunnen wij vaak op afstand besluiten of er werk nodig is aan de meterkast en de offerte hier ook op aanpassen.
Gaan jullie ook wat doen in mijn meterkast? 
Mochten er meer dan 2 zonnepanelen geïnstalleerd worden, dan is een plaatsing van een aparte groep in uw meterkast verplicht. Per aardlekschakelaar worden er maximaal 4 groepen aangesloten. Dit maakt het dus mogelijk om uw zonnepanelen op een vrije groep in te schakelen. In de praktijk wordt er door Qilowatt Solutions eigenlijk altijd een aardlekautomaat geplaatst. Dit is een automaat die ervoor zorgt dat er een gescheiden systeem gecreëerd word. Het grootste voordeel hiervan is dat mochten er problemen zijn met de groep voor de zonnepanelen, dan hebben uw andere apparaten nergens last van.
Waar blijven de kabels die deel uit maken van de installatie?
Voor de installatie vindt er uiteraard overleg met u plaats. Binnen dit overleg bespreken we tevens met u op welke manier u het kabeltraject wilt wegwerken. In de meeste gevallen kunnen onze installateurs de kabels wegwerken via een leiding of schacht. Deze zorgen ervoor dat de kabels niet meer in het zicht liggen en u nergens last meer van hebt. Deze kabeltrajecten worden dus volledig naar uw wensen uitgevoerd.

Thuisbatterij

Waar komt de thuisbatterij te hangen/staan? 
Door de omvang van de batterij wordt deze doorgaans in een garage of berging geïnstalleerd. De batterijen van nu zien er qua uiterlijk ook niet verkeerd uit, ze zouden dus eventueel ook op andere locaties in of rondom het huis geplaatst kunnen worden.
Zijn de batterijen uitbreidbaar? 
Jazeker, de batterijen die wij aanbieden zijn modulair wat inhoud dat deze op een later moment uit te breiden zijn.
Heb ik een speciale omvormer nodig?
Als u kiest voor een Huawei omvormer is het van belang dat u ook een Huawei omvormer heeft. De Enphase batterijen kunnen we installeren op elke omvormer. Wist u dat u voor de batterijen van Enphase niet eens zonnepanelen nodig heeft? Hoe dit werkt leggen we graag uit tijdens een kort adviesgesprek.
Avatar photoAvatar photoAvatar photo

Wij staan klaar om u te helpen

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan. Ons team kijkt graag met u mee naar de mogelijkheden.